Izazov Ciprasu: Rudari na ulicama

Oko 4.000 radnika iz rudnika zlata na severu Grčke i njihovih pristalica, demonstrira danas u Atini.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2015.

13:14

Default images
Foto: Tanjug AP

To je do sada najveći izazov u oblasti rada s kojim se vladajuća radikalna, levičarska partija suočila otkako je došla na vlast u januaru.

Demonstranti strahuju da će ostati bez posla jer se vladajuća partija Siriza suprotstavila privatnim rudnicima po pitanju zaštite životne okoline i finansiranja, javio je AP.

Vlasti su rudniku Skuries privremeno oduzele ključnu dozvolu za obogaćivanje rude i optužile rudarsku kompaniju da ohrabruje proteste.

Policija je danas blokirala glavne puteve kada su demonstranti išli prema Ministarstvu razvoja, uzvikivali slogane i udarali rudarskim šlemovima po tlu.

Demonstranti planiraju da se kasnije prošetaju do parlamenta. Kontra-protest nameravaju da kasnije danas održe i levičari i anarhisti koji se protive radu rudnika zlata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: