Ovo je istorijski dan za ATR

Najveći proizvođač komercijalnih turbo-prop aviona, kompanija ATR, primila je od indonežanskog avio-prevoznika Lajon era (Lion Air) najveću porudžbinu ikada.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

20:06

Default images

Reč je o narudžbini čija vrednost, prema kataloškim cenama, iznosi 2,4 milijarde dolara (1,9 milijardi evra).

Ovo je za proizvođača malih ekonomičnih aviona iz Tuluza, u fifti-fifti vlasništvu francuskog Erbasa i italijanske Finmekanike (Finmechanica), najveća narudžbina u njegovoj istoriji, piše francuski Mond.

Sa 100 naručenih aviona, Lajon er je postao najveći klijent ATR-a, a reč je o modelu, "ATR 72", kapaciteta do 74 putnika.

Iz ATR-a ističu da će nastaviti razvoj novih tipova letilica, budući da se pojavljuju neki novi konkurenti u tom sektoru.

Navode da je Kina već najavila da će razviti verziju turbo-prop aviona po povoljnoj ceni, koja će direktno konkurisati modelu "ATR 72", najvećeg kapaciteta, koji je ujedno i bestseler model za kompaniju ATR.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: