Svet

Četvrtak, 03.01.2013.

12:29

Lov na posao - pravac Kanada

Kanadske vlasti počele su da prihvataju zahteve stranaca sa stručnom spremom u cilju popunjavanja radnih mesta u određenim delovima Kanade.

Izvor: Beta

Default images

Ministar za imigraciona pitanja Džejson Keni (Jason Kenney) izjavio je da novi program uključuje ozbiljno popunjavanje radnih mesta u nekim regiona zemlje i pomoći privrednom rastu Kanade.

"Te dugoročne promene su deo vladinog plana da izgradi brzi i fleksibilna sistem za imigracije a koje će odgovarati potrebama kanadske privrede", dodao je Keni.

Prema tom programu, Kanada će prihvatiti do 3.000 zahteva stranaca za 43 zanimanja, među kojima električari i mehaničari. Da bi ušli u program, stranac treba da ima ponudu za posao u Kanadi ili sertifikat o stručnosti iz Kanade kao bi se osiguralo da će dobiti brzo posao čim stigne u zemlju.

Stranci treba da znaju jedan od dva zvanična jezika - francuski i engleski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

16 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: