Markione: Fijat sa profitom u 2010.

Italijanski Fijat će završiti 2010. godinu s neto profitom, a još bolji dani očekuju se posle industrijske krize i priprema za moguće udruživanje.

Svet

Izvor: FoNet, Tanjug

Petak, 01.10.2010.

11:32

Default images

Serđo Markione, direktor kompanije, naglasio je da će Fijat najverovatnije podići ciljeve poslovanja u ovoj godini iako je septembarska prodaja kola podbacila.

"Analizirao sam brojke i mislim da postoje vrlo dobre šanse da podignemo ciljeve," kazao je Markione .

Trgovci ističu poztitivnu situaciju u kojoj se nalazi italijanska grupacija i pored teškoća sa kojima se suočava čitav sektor i ukazuju na spekulacije povodom mogućih udruživanja u tom sektoru posle razdvajanja Fijata na auto i industrijski biznis, koje bi trebalo da se okonča ove godine. Markione je izjavio da Fijatova prodaja u septembru "nije bila dobra u Italiji i Evropi, ali da je išla doboro u Latinskoj Americi."

Fijat ima opciju da poveća udeo u Krajsleru na 35, a kasnije i na 51 odsto. Taj plan akcionari Fijata su odobrili u septembru.

Markione je najavio da je grupacija otvorena za udruživanje kako bi ojačala svoju novu poslovnu jedinicu Fijat indastrijal, koju kontrolišu italijanski proizvodjač kamiona Iveko i njujorška kompanija CNH, koja se bavi izradom poljoprivrednih mašina.

Tim povodom oglasio se u Parizu i izvršni direktor nemačkog Dajmlera Diter Ceče koji je kazao da još ne pregovara sa Fijatom, ali nije isključio mogućnosot analize preuzimanja "Iveka". "Industrijske mašine, poljoprivreda i konstrukcija vozila nisu naš glavni posao," dodao je Ceče.

Italijanski dnevnik Republika objavio je prošle sedmice da je Dajmler zainteresovan za kupovinu Iveka kada se u januaru okonča podela Fijata i kada se njegove akcije pojave na berzi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: