Svet

Petak, 01.03.2024.

14:02

Omiljeni brend među Srbima ponovo otvara radnje u Ukrajini

Španska kompanija Inditeks, vlasnik brenda Zara, objavila je danas da će od 1. aprila postepeno početi da ponovo otvara svoje prodavnice u Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Omiljeni brend među Srbima ponovo otvara radnje u Ukrajini
Epa, MARCEL GUINOT

Inditeks, najveća svetska kompanija brze mode po prodaji, je dodao da će u prvoj fazi ponovo otvoriti 20 prodavnica u Ukrajini, od kojih tri pod brendom Zara, prenosi Rojters.

Kompanija je istovremeno rekla da će nastaviti onlajn prodaju u Ukrajini.

Španska firma će najpre ponovo otvoriti prodavnice u Kijevskom regionu, a njen prioritet će biti bezbednost zaposlenih i kupaca.

Inditeks je zatvorio svoje prodavnice u Rusiji i Ukrajini u martu 2022. godine nakon početka rata u Ukrajini, ali nije isključio da će vratiti na rusko tržište ako se okolnosti promene.

Sadašnji cilj kompanije je da ponovo otvori 50 od ukupno 72 prodavnice u Ukrajini koje su bile otvorene pre početka rata.

Švedska modna kompanija H&M, jedan od konkurenata Inditeksa, je još u novembru prošle godine počela da ponovo otvara svoje radnje u Ukrajini i sada ima sedam prodavnica u Kijevu i Lavovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: