Svet

Petak, 01.03.2024.

14:02

Omiljeni brend među Srbima ponovo otvara radnje u Ukrajini

Španska kompanija Inditeks, vlasnik brenda Zara, objavila je danas da će od 1. aprila postepeno početi da ponovo otvara svoje prodavnice u Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Omiljeni brend među Srbima ponovo otvara radnje u Ukrajini
Epa, MARCEL GUINOT

Inditeks, najveća svetska kompanija brze mode po prodaji, je dodao da će u prvoj fazi ponovo otvoriti 20 prodavnica u Ukrajini, od kojih tri pod brendom Zara, prenosi Rojters.

Kompanija je istovremeno rekla da će nastaviti onlajn prodaju u Ukrajini.

Španska firma će najpre ponovo otvoriti prodavnice u Kijevskom regionu, a njen prioritet će biti bezbednost zaposlenih i kupaca.

Inditeks je zatvorio svoje prodavnice u Rusiji i Ukrajini u martu 2022. godine nakon početka rata u Ukrajini, ali nije isključio da će vratiti na rusko tržište ako se okolnosti promene.

Sadašnji cilj kompanije je da ponovo otvori 50 od ukupno 72 prodavnice u Ukrajini koje su bile otvorene pre početka rata.

Švedska modna kompanija H&M, jedan od konkurenata Inditeksa, je još u novembru prošle godine počela da ponovo otvara svoje radnje u Ukrajini i sada ima sedam prodavnica u Kijevu i Lavovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemci u panici: "Potrebno nam je čudo"

Nemci bi ponovo trebalo da rade više jer nemačka privreda beleži loše rezultate, smatra premijer Bavarske Markus Zeder ističući da su druge zemlje postale ekonomski uspešnije.

9:29

23.6.2024.

14 h

Podeli: