Sindikati u Italiji protestuju protiv otpuštanja

Italijanski sindikati optužili su američku kompaniju Džabil da je prekršila zakon odlukom da otpusti jedan broj radnika tokom pandemije koronavirusa.

Svet

Izvor: B92

Subota, 23.05.2020.

14:03

Sindikati u Italiji protestuju protiv otpuštanja
Foto: Epa, Angelo Carconi

Sindikati i zaposleni danas su protestovali protiv odluke Džabila, koji se bavi velikim brojem delatnosti i ima 100 proizvodnih pogona sa 170.000 zaposlenih u 28 zemalja.

Italijanski mediji izveštavaju da će od ponedeljka 190 zaposlenih u jednom pogonu kod Napulja biti otpušteno zbog pada obima proizvodnje i nedovoljnog iskorišćenja resursa, prenosi Gardijan.

Sindikati tvrde da je kompanija prekršila uredbu vlade kojom su zbog pandemije i ekonomske krize koja je usledila otpuštanja zabranjena do sredine avgusta.

Međutim, u novom saopštenju Džabil navodi da se pridržava uredbe jer ona zahteva obustavu procedura otpuštanja pokrenutih od 23. februara, dok je, kako tvrdi kompanija, u njenom slučaju reč o otpuštanjima planiranim još od juna prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: