Svet

Petak, 13.03.2020.

07:22

FDA odobrila Rošeov test za koronavirus

Farmaceutska kompanija Roše holding saopštila je danas da je američka Uprava za hranu i lekove (FDA) odobrila njen test za otkrivanje kaoronavirusa.

Izvor: B92

FDA odobrila Rošeov test za koronavirus
Foto: Depositphotos/motorolka

Kako se navodi u saopštenju, FDA je dala zeleno svetlo za proizvod kompanije čije je sedište u Švajcarskoj za korišćenje u hitnim slučajevima.

"Mogućnosti kvalitetnog testiranja u veliko obimu omogućiće nam da efikasno reagujemo na ono što je Svetska zdravstvena organizacija okarakterisala kao pandemiju. Važno je brzo i tačno odrediti da li je pacijent zaražen virusom", rekao je izvršni direktor odeljenja za dijagnostiku u kompaniji Roše, dodavši kako će ovaj test omogućiti da se veći broj ljudi testira na virus što je ključno u borbi protiv širenja zaraze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

6 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: