Indija planira da proizvodi ruske avione Il-114

Indija planira da uspostavi lokalnu proizvodnju ruskih putničkih aviona Il-114 i ponudi ih lokalnim avio-kompanijama kao regionalni avion.

Svet

Izvor: B92

Subota, 14.09.2019.

11:05

Indija planira da proizvodi ruske avione Il-114
Foto: Epa/SERGEI CHIRIKOV

To je saopštio Šri R. Madhavan, izvršni direktor vodećeg indijskog proizvođača aviona "Hindustan aeronautiks", u intervjuu za "Tajms of Indija“.

Prema njegovim rečima, indijski proizvođač aviona potpisao je sporazum o poverljivosti podataka sa kompanijom "Iljušin" za tehničko održavanje ovog aviona za njegove kupce iz Indije i susednih zemalja.

Madhavan je napomenuo da je Il-114 idealna zamena za regionalne turbopropelerne avione koji se danas koriste u Indiji.

"Il-114-300 ima motore kompanije ’Prat end Vitni‘ (američki proizvođač avio-motora), ima moderan enterijer i zapadnu opremu. Iako nameravamo da započnemo sa servisiranjem ovog aviona, planiramo da ga proizvodimo ovde u Indiji, ako bude imao dobro tržište", dodao je direktor kompanije.

"Izgledi za sklapanje aviona u Indiji konačno će se znati za tri do četiri godine", dodao je.

Putnički avion Il-114-300 predviđen je za lokalne letove i predstavlja modernizovanu verziju aviona sa turbopropelerskim motorom Il-114, piše Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

16 h

Podeli: