Svet

Ponedeljak, 18.12.2017.

19:04

EU im izbacuje sve avione - zabrana letenja

Britanske avio-kompanije će izgubiti sva prava letenja koja je EU ispregovarala sa trećim zemljama, nakon što Britanija izađe iz evropskog bloka.

Izvor: Tanjug

EU im izbacuje sve avione - zabrana letenja
Foto: Thinkstock

Izgubiće i ona prava letenja koja su ispregovarale pojedinačne članice EU, saopštila je Evropska komisija.

U obaveštenju avio-kompanijama, Komisija navodi da svi britanski avio-prevoznici više neće uživati u pravima koja proizlaze iz bilo kog sporazuma u kome je EU jedna strana potpisnica, kao i u pravima propisanim sporazumom o otvorenom nebu između EU i SAD, prenosi agencija Rojters.

Avio-kompanije će, takođe, izgubiti prava letenja propisana sporazumima između pojedinačnih članica EU i trećih zemalja, jer se više neće smatrati avio-prevoznicima iz EU.

Osim toga, sve dozvole za rad odobrene od britanskih vlasti za civilnu avijaciju više neće biti validne za EU, navodi se u obaveštenju.

To znači da će britanske avio-kompanije biti odsečene sa unutrašnjeg tržišta EU, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: