Svet

Subota, 16.12.2017.

12:28

Britanci traže saveznike, i već imaju Kinu

Velika Britanija i Kina postigle su dogovor o saradnji u oblasti istraživanja čiste energije i promovisanja kineske valute, u trenutku postupka Bregzita.

Izvor: Beta

Britanci traže saveznike, i već imaju Kinu
(Foto: Thinkstock)

Zvaničnici su najavili sporazum, posle ekonomskog dijaloga u Pekingu. Na čelu britanske delegacije bio je ministar finansija Filip Hamond, a kineske visoki zvaničnik za ekonomska pitanja Ma Kai.

Događaju u Pekingu prisustvovala je i delegacija britanskih poslovnih lidera.

Britanski lideri okrenuli su se Kini vezano za trgovine i investicije dok osmišljavaju novu globalnu ulogu i nadoknadjuju ograničen pristup preostalima zemljama evropskog zajedničkog tržišta posle Bregzita.

Lider kineske delegacije Ma Kai rekao je da je na sastanku postignuta saglasnost o novom investicionom sporazumu i saradnji u istraživanju energije, kao i o promociji međunarodne upotrebe kineskog juana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

12 h

Podeli: