Zemlja u čiju budućnost se ne sumnja

Poslovno poverenje u Nemačkoj je poraslo na novi rekord, jer je optimizam povodom budućeg poslovanja neutralisao nešto pesimističniju procenu aktuelne situacije

Svet

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

19:52

Zemlja u čiju budućnost se ne sumnja
(Foto: Thinkstock)

Indeks poslovne klime, koji izračunava nemački ekonomski institut Ifo, porastao je u novembru na novi rekord od 117,5 poena sa oktobarskih 116,8 poena, navodi se u saopštenju Ifo.

Nemačka ekonomija je na putu procvata, a najnoviji podaci sugerišu na privredni rast u četvrtom kvartalu od 0,7 odsto, čime bi rast bruto domaćeg proizvoda u čitavoj 2017. godini dostigao 2,3 odsto.

Indeks instituta Ifo se izračunava na osnovu ankete u kojoj učestvuje 7.000 kompanija iz oblasti prerađivačke industrije, građevinarstva, veleprodaje i maloprodaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: