Srbi hrle u Nemačku, a ne slute gde je bolje

Danska, Norveška i Kostarika. To je trio zemalja u kojima su radnici najsrećniji uslovima i najzadovoljniji odnosima na radnom mestu.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2016.

12:32

Srbi hrle u Nemačku, a ne slute gde je bolje
Foto: Thinkstock

Ovo je rezultat ovogodišnjeg Indeksa sreće radne snage, koji je švedski Institut Universum akses merio kod više od 200.000 “mladih profesionalaca” u 57 zemalja sveta.

U istočnoj Evropi, najsrećnije radnike ima Mađarska, koja je na 9. mestu. Sledi je Češka, dok su radnici u najjačoj evropskoj privredi, Nemačkoj, na 11. mestu.

Danska se na vrh vinula sa 4. mesta lani. Radi jednake raspodele moći, kompanije sa više od 35 zaposlenih otvaraju mesta u upravi radnicima koji imaju sva prava kao i drugi menadžeri, opisuje se.

I dok Skandinavci dominiraju (četvrti su Šveđani), srednjoamerička Kostarika je kao uljez. Tamo su radnici spokojni zbog dobrih turističkih rezultata i jakog izvoza žitarica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: