Srbija

Ponedeljak, 06.11.2017.

16:23

Najveća perionica na Balkanu, posao za 200

Industrijska perionica veša "Bela harmonija" otvorena je u Staroj Pazovi, investicija je vredna šest miliona evra, a zaposliće 200 radnika.

Izvor: Tanjug

Najveća perionica na Balkanu, posao za 200
Foto: Ministarstvo privrede

Puštajući u rad perionicu ministar privrede Goran Knežević je rekao da mu je posebno zadovoljstvo što je ona deo grupacije "Armonija holding" iz Italije, zemlje sa kojom, kako je naveo, Srbija ima sjajne političke i ekonomske odnose.

Italija je jedan od naših najvećih spoljnotrgovinskih partnera. Prošle godine je trgovinska razmena bila na nivu od 3,7 milijardi dolara. Italijanski investitori uložili su u Srbiji više od dve milijarde evra, imaju oko 600 firmi koje zapošljavaju više od 20.000 ljudi. Uveren sam da će u narednom periodu naša saradnja biti još snažnija, bolja i veća", rekao je Knežević.

Prvi sekretar Ambasade Italije u Beogradu Matijas Kalaivaz primetio je da se danas slavi i prijateljstvo dve zemlje, ali i povećavaju investicije u Srbiji.

Kako je rekao, trgovinski odnosi dve zemlje su veoma razvijeni, pa je tako "Italija već drugi trgovinski partner Srbije i želi da nastavi da napreduje".

Predsednik grupacije "Armonija Holding" Roberto Olivi rekao je da je ta grupacija prisutna u brojnim zemljama, a na tržištu Srbije posluje duže od 15 godina.

"Za nas je važan ovaj dan, jer smo nastavili da investiramo u Srbiji. Osim što sarađujeo na ekonomskom planu, upoznali smo i divne ljude", rekao je on.
Foto: Ministarstvo privrede
Direktor kompanije BMK koja ima udela u kapitalu "Bele harmonije" Bogdan Mamuzić rekao je nakon otvaranja da je cilj da se uposlenost poveća i da narednih nedelja broj radnika dostigne 200.

"Želimo da napravimo taj iskorak da naša država ide dalje ka prosperitetu i razvoju", rekao je Mamuzić.

Knežević je podsetio da je Srbija na poslednjoj Duing biznis listi Svetske banke, koja zemlje rangira prema lakoći poslovanja, napredovala četiri mesta i naglasio da Vlada Srbije radi na zakonodavnim aktivnostima i daljim reformama od kojih očekuje da će svrstati Srbiju u prvih 30 zemalja na toj listi.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije radi i radiće i dalje na poboljšanju poslovnog ambijenta, kako bi investitori dolazili u još većem broju, otvarali fabrike i zapošljavali ljude.

Projekat "Bela harmonija", dodao je, samo je još jedan dobar primer u praksi i kako država želi da pomogne investicijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: