Srbija

Nedelja, 11.01.2015.

22:19

Go Šijao: Za nove poslove u Srbiji

Svečanom konferencijom u Sava centru, osnovana je Asocijacija kineskih privrednika u Srbiji koja treba da doprinese razvoju ekonomske saradnje dve zemlje.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Tanjug

Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang pozvao je sve Kineze koji rade u Srbiji da poštuju zakone, običaje i tradiciju zemlje domaćina i da zajedno sa "srpskim prijateljima razvijaju sve strane saradnje".

"Tokom nedavnog Samita u Beogradu, premijer Kine Li Kećijang je sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem dogovorio da u naredne dve godine bude izgrađena pruga Beograd-Budimpešta. Taj projekat će biti prioritet ambasade Kine u Beogradu ali nećemo zapostaviti ni druge poslove", kazao je Mančang.

On je ocenio da je prijateljstvo Srbije i Kine "danas jače nego juče, a slabije nego sutra".

Predsednik Asocijacije kineskih privrednika u Srbiji Go Šijao rekao je da je ta institucija nastala iz kineske ideje jedinstvenog puta i da je njen zadatak da se bori za nove poslove u Srbiji.

"Srbija će u budućnosti postati strateška tačka razvoja u kojoj će kineski investitori moći da pokažu svoje znanje i sposobnosti. Nadam se da će Asocijacija doprineti razvoju kinesko-srpskih ekonomskih ali i kulturnih odnosa", kazao je Šijao.
Foto: Tanjug
Šijao i predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić potpisali su tokom svečane konferencije Sporazum o saradnji Asocijacije i Privredne komore.

Prema rečima Miletića, taj sporazum je značajan obzirom na potencijal saradnje sa kineskim partnerima.

"Mi smo tokom nedavnog Samita u Beogradu predstavili potencijalnim investitorima iz Kine mogućnosti saradnje i to prvenstveno sa preduzećima iz Beograda. Kinezi imaju znanje i tehnologiju koje su potrebne našim preduzećima", kazao je Miletić.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom koja je zahvalila Kini na pomoći koju je uputila Srbiji nakon majskih poplava, dodavši da i druge države u svetu treba da slede primer prijateljskih srpsko-kineskih odnosa.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je siguran da će pruga Beograd - Budimpešta biti izgrađena za dve godine kako je i planirano. Ta pruga će sa Evropom spojiti Kinu, koja će biti oslonjena na Srbiju, rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: