Srbija

Sreda, 26.11.2014.

14:43

Subvencije samo ko ima do 20 ha

Budžet za poljoprivredu u 2015. godini trebalo bi da iznosi pet odsto državnog budžeta, kao što je bilo i prethodnih godina.

Izvor: Beta

Default images

To je izjavila ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković.

Ona je novinarima na Sajmu etno-hrane i pića rekla da je još rano da se govori o detaljima budžeta za narednu godinu.

"U svakom slučaju nema sumnje da će Vlada Srbije učiniti sve da pomogne poljoprivredi svim raspoloživim sredstvima", rekla je Bošković.

Ona je podsetila da je ideja Ministarstva poljoprivrede da se 2015. godine subvencije za biljnu proizvodnju dodeljuju domaćinstvima s posedom do 20 hektara, a ne sa 100 hektara koliko je sada.

"Želimo da sredsva agrarnog budžeta trošimo racionalnije i na taj način zaštitimo male proizvođače i damo im šansu da se i dalje razvijaju", rekla je ministarka poljoprivrede.

Po njenim rečima, domaćinstva sa posedom većim od 20 hektara biće upućivana na druge programe i mere podrške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: