Bačka Palanka dobija još jednu luku

U izradu Strategije rečnog i lučkog saobraćaja na unutrašnjim vodama u Republici Srbiji aktivno se uključila i Opština Bačka Palanka.

Srbija

Izvor: Dnevnik, eKapija

Sreda, 12.11.2014.

14:03

Default images

Vlasnik luke u ovoj varoši je firma koja je svojevremeno legalno kupila nekadašnju gradsku luku.

"Bačka Palanka je u okviru Strategije, posle mnogo godina, adekvatno tretirana kao značajno područje i važna lučka lokacija na Dunavu", kaže Bojan Radman, zamenik predsednika opštine.

Usvajanje Strategije se očekuje uskoro i to će značiti da se stiču uslovi za proširenje i lučkog područja u Bačkoj Palanci. To znači, između ostalog, da će ovde, pored postojećeg privatnog postojati još jedan lučki operater sa ciljem daljeg razvoja rečnog saobraćaja u bačkopalanačkom delu Podunavlja.

U opštini kažu da su izuzetno spremni kada je reč o pripremi dokumentacije o čemu je obavešteno i nadležno Ministarstvo.

"Aktivno smo učestvovali u javnoj raspravi koja je vođena prilikom izrade Strategije", dodaje Radman.

"U stalnoj smo komnikaciji sa Vladom i nadležnim Ministarstvom. Sada kada najjeftiniji rečni transport dobija na značaju zbog rastućeg izvoza u Rusiju, povezivanje naših luka sa Konstancom, pa dalje ka Rusiji, mnogo dobija na značaju. Očekujemo od Vlade Republike Srbije, kao prvo po novom Zakonu, da se luka u Bačkoj Palanci proglasi za javno područje od javnog interesa što će omogućiti dalje uvođenje novih partnera u posao koji je veoma bitan za Bačku Palanku i ceo podunavski region", naglasio je Radman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: