Takovo: Štrajk glađu, otkaz za 400

Grupa od 40 zaposlenih "Takovo osiguranja" počela je štrajk glađu u prostorijama kompanije u centru Kragujevca.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.08.2014.

12:08

Default images

Radnici štrajkuju zbog odluke Narodne banke Srbije o oduzimanju dozvole za rad i pokretanju postupka likvidacije tog osiguravajućeg društva.

Štrajk glađu počeo je posle kraćeg mirnog protesta zaposlenih iz "Takova" koji je održan u 10 časova ispred poslovne zgrade te kompanije. Većina žena zaposlenih u "Takovu" došla je na protest u crnoj odeći, kao i vlasnik kompanije Dragan Jovović.

Na protestnom okupljanju su bili i predstavnici gradske vlasti u Kragujevcu.

Sa protesta je upućeno pismo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću s molbom da preispita odluku NBS zbog koje će bez posla odmah ostati oko 400 zaposlenih u "Takovo osiguranju", a bez primanja i najmanje 1.000 ljudi u preduzećima kojima je kompanija iz Kragujevca bila najveći komintent.

U pismu se navodi da nije jasno zašto je pokrenut postupak likvidacije "Takovo osiguranja" koje postoji 22 godine i po tržišnom učešću je bilo na četvrtom mestu u Srbiji.

U obrazloženju NBS je navedeno da "Takovo osiguranje" nema adekvatnu pokrivenost tehničkih rezervi i da nisu primenjene mere koje je centralna banka nalagala u postupku nadzora nad poslovanjem te kompanije.

"Ukoliko se ovo daje kao obrazloženje za likvidaciju, onda je na teritoriji Srbije odavno trebalo da bude likvidirano još mnogo osiguravajućih društava", istaknuto je u pismu zaposlenih u "Takovo osiguranju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: