Srbija

Sreda, 05.05.2010.

17:54

Dinkić: I rast plata i manji porezi

Vlada Srbije će voditi ozbiljne razgovore o reformi poreskog sistema i usklađivanju penzija sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, kaže Mlađan Dinkić.

Izvor: FoNet

Default images

"Mislim da moramo neke druge poteze da povučemo, ali hajde da sačekamo prvo razgovor sa MMF. Ja ne krijem da sam pobornik da se odmrznu palte i penzije i mislim da ćemo i na tu temu razgovarati", izjavio je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić.

On smatra da se sada, kada se vidi da će Srbija imati privredni rast najmanje dva odsto, može razgovarati o odmrzavanju plata, zatim i penzija.

Sa delegacijom MMF, potvrdio je Dinkić, biće razgovora i o reformi poreskog sistema. "To znači smanjenje poreza na plate i ujednačavanje stope PDV na 18 odsto uz izuzetak osnovnih životnih namirnica poput hleba, mleka, ali i bebi opreme, novina, knjiga", rekao je Dinkić.

Dinkić je rekao da je ekonomska situacija u Srbiji teška, uprkos tome što statistika pokazuje da smo izašli iz recesije. On je istakao da bi lokalna samouprava tog grada morala da bude aktivnija u privlačenju investicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uskoro ostajemo bez nafte?

Nafta je jedan od najvažnijih resursa za čovečanstvo. Koristi se ne samo za proizvodnju goriva i maziva, već i kao sirovina za proizvodnju sintetičke gume, sintetičkih tkanina, plastike, deterdženata, boja i lakova, đubriva, pesticida, voska i još mnogo toga.

10:07

8.6.2024.

1 d

Podeli: