Srbija

Petak, 26.03.2010.

01:05

Pejpal ove godine konačno u Srbiji

Pejpal, najpoznatiji svetski sistem za plaćanje putem Interneta, ove godine dolazi u Srbiju. Time bi internet trgovina u Srbiji trebalo da bude znatno olakšana.

Izvor: B92, Novosti

Default images

Američka kompanija Ibej, koja je vlasnik Pejpala, prošle godine je bila u pregovorima sa Ministarstvom za telekomunikacije jer je bila veoma zainteresovana da uključi Srbiju u svoj sistem elektronskog plaćanja.

„Njihovi menadžeri su izrazili zabrinutost da naša zakonska regulativa njima neće omogućiti da posluju kao što rade u drugim zemljama“, kaže ministarka Jasna Matić za Novosti i dodaje da je u komunikaciji sa NBS rešen taj problem. Sigurnost za onlajn plaćanje je najveći problem koji muči većinu firmi u svetu povodom elektronske trgovine, ali se i u našoj zemlji polako rešava. Matićeva kaže da odeljenje MUP koje se bavi tehnološkim kriminalom polako pravi pomake i da se svakodnevno identifikuju različiti slučajevi.

Ministarstvo za telekomunikacije je saopštilo u februaru da je kompanija Ibej najavila da tačan datum početka funkcionisanja Pejpal usluge u Srbiji ove godine zavisi isključivo od dinamike koju ova kompanija odredi u skladu sa svojom poslovnom politikom.

Podsetimo, još u junu prošle godine, ministarka Matić je najavila da će Vlada Srbije do kraja godine uskladiti zakonsku regulativu kako bi građani mogli da plaćaju putem Interneta.

Pejpal je, inače, globalni lider u novčanim transakcijama putem Interneta, koji godišnje obrne oko tri milijardi dolara. Srbija je jedna od retkih zemalja na svetu koja i dalje nema vezu sa tim servisom, koji je najpoznatij sistem plaćanja na internetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

5 h

Podeli: