FAP izvozi 650 autobusa u Nigeriju

Fabrika automobila Priboj najavila je da će u narednim danima sklopiti ugovor o proizvodnji 650 autobusa za kupce iz Nigerije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 20.12.2007.

12:02

Default images

Vrednost posla nije saopštena, a iz FAP-a podsećaju da je Afrika tradicionalno tržište te fabrike, gde su se kamioni i autobusi ovog proizvođača odlično pokazali i gde su vrlo cenjeni po kvalitetu i izdržljivosti.

Tender za privatizaciju Fabrike automobila Priboj u restrukturiranju proglašen je početkom decembra neuspešnim jer u predviđenom roku nije stigla nijedna ponuda.

Iz FAP-a objašnjavaju da je glavni razlog zašto je javni poziv propao taj što nije bilo dovoljno informacija o uslovima prodaje i ocenjuje da će najveći srpski proizvođač privrednih vozila uskoro nači ponovo na tenderu.

Kako su saopštili iz te fabrike, interesovanje za kupovinu FAP-a pokazale su poznate firme iz Nemačke, Italije, kao i investitori iz Afrike, na čijem tržištu je FAP prisutan više od pola veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: