SBB: Kontrolni paket MEP-u i EBRD-u

Kompanija Mid Evropa partners (MEP) i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) preuzeli su kontrolni paket SBB-a.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2007.

15:57

Default images

MEP i EBRD su završili preuzimanje većinskog udela najvećeg kablovskog, internet i satelitskog servis provajdera u Srbiji od investicionog fonda SEEF. Nezvanično, kontrolni paket je vredan između 170 i 200 miliona evra.

SEEF, u kome su među značajnim investitorima OPIC i EBRD, pod menadžmentom „Bedminster kepitl menadžmenta“, investirao je zajedno sa EBRD i MEP u novi ciklus razvoja SBB-a, dok je Grupacija Unikredit banke obezbedila bankovne kredite za transakciju, kao i za budući rast SBB-a.

SBB je saopštio da će EBRD, MEP i Bedminster obezbediti neophodna investiciona sredstva za nastavak brzog razvoja SBB-a kroz podizanje kvaliteta i uvodjenje novih servisa, kao i širenje na tržišta u regionu.

Direktor u MEP-u Robert Knor je izjavio da ta transakcija predstavlja prvo preuzimanje firme koje uključuje finansiranje bankovnim kreditima u Srbiji.

MEP je upoznata sa tržištem bivše Jugoslavije, pošto je pre toga investirala u Sloveniji i Hrvatskoj, kazao je Konor i dodao da poznavanje regiona, kao i samog sektora kablovske televizije, planira da upotrebi i u saradnji sa jakim menadžment timom SBB-a, kako bi obezbedio dalji razvoj kroz značajnu podršku u kapitalu i znanju.

MEP je firma sa sedištem u Londonu koja upravlja jednim od najvećih fondova za investiranje u srednjoj i istočnoj Evropi. Investitori u fond su, osim EBRD-a, i Svetska banka, Evropska investiciona banka, kao i mnoge vodeće svetske osiguravajuće kuće, banke i penzioni fondovi.

SBB je vodeći kablovski i internet operater u Srbiji, kao i najveći provajder satelitske „direct to home“ usluge na teritoriji bivše Jugoslavije i ima blizu pola miliona korisnika na svoje tri platforme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: