Srbija

Subota, 16.10.2021.

11:38

80 odsto Srbije biće "pokriveno" FOTO

"Mi smo ovu zemlju pozajmili od naše dece i mi imamo obavezu u ovom razvoju industrije i ekonomije da našoj deci ostavimo čistu Srbiju".

Izvor: B92.net

80 odsto Srbije biće
Foto: MGSI, Ðorðe Krstiæ

To je danas poručio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji je u naselju Rubribreza prisustvovao početku izgradnje kanalizacione mreže u dužini od 30,1 kilometar i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Lajkovac.

On je ovo mesto posetio sa predsednikom opštine Lajkovac Andrijom Živkovićem i direktorom kompanije CRBC Džangom Sjaojuenom, saopštilo je resorno ministarstvo.

Momirović je istakao da je cilj da u narednih pet godina 80 odsto Republike Srbije bude "pokriveno" kvalitetnom kanalizacionom infrastrukturom i postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda kako bi naše reke bile značajno čistije.
Foto: MGSI, Ðorðe Krstiæ
"Ovo je veliki dan za opštinu Lajkovac, ali nije ništa manji i za Republiku Srbiju. Konačno uspevamo da podignemo tempo radova na ekološkim projektima. Gradimo trideset kilometra kanalizacione infrastrukture i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Investiramo samo u Lajkovcu 15 miliona evra u ekološke projekte i ekološku infrastrukturu. Ovo nisu lažni ekološki projekti, ovo nisu ekološki ustanci i organizacije, ovo je konkretan rad na infrastrukturi koji će omogućiti da čista voda odlazi u naše reke. Ova postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda će doprineti tome da mi u narednom periodu značajno očistimo našu zemlju", rekao je ministar Momirović.

Kako se dodaje u saopštenju, on se zahvalio predsedniku opštine Lajkovac, gospodinu Živkoviću i njegovom timu koji je jako naporno radio na projektovanju kanalizacione infrastrukture i tražio rešenja za postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

C).
Foto: MGSI, Ðorðe Krstiæ
"Najveća investicija u istoriji za opštinu Lajkovac. Počinjemo projekat 'Čista Srbija' koji obuhvata pre svega uređenje komunalne infrastrutkrure na našoj teritoriji. Mi smo u prethodnih trideset godina uradili ukupno 70 kilometara fekalne i kišne kanalizacije, a evo sada ćemo dobiti odjednom skoro 32 kilometra kanalizacione mreže i ovim projektom ćemo podići kvalitet života u našoj oštini", rekao je Andrija Živković.

U opštini Lajkovac u okviru projekta "Čista Srbija" biće izgrađeno 30.193 metra kanalizacione mreže i dva postrojenje za preradu otpadnih voda u Lajkovacu i Bogovađi, koja će obuhvatiti 10.100 stanovnika. Investiciju u novu kanalizacionu mrežu finanasira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a ukupna vrednost projekta u Lazarevcu je 15,5 miliona evra. Izvođač radova je renomirana kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRB

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: