Proradio aerodrom: U Beograd stiže džambo-džet sa Filipina

Avion boing 747 poznat kao džambo-džet, avio-kompanije Vamos er iz Manile, dovozi radnike sa kruzera u Beograd.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.05.2020.

13:11

Proradio aerodrom: U Beograd stiže džambo-džet sa Filipina
Foto: EPA, BERND WUESTNECK

Posle dva meseca bez redovnih letova, beogradski aerodrom je dočekao i obnavljanje redovnog saobraćaja, ali specijalni letovi nastavljaju da se nižu iz dana u dan.

Tako je u sredu Er Malta obavila jedan putnički let, verovatno sa našim državljanima koji su želeli da se vrate u svoju zemlju, a sleteo je i drimlajner (boing 787) avio-kompanije Katar ervejz, koji je doneo medicinsku pomoć države Katar upućenu Srbiji.

U četvrtak je Beograd posetio još jedan drimlajner. Etihad ervejz je prevezao državljane Srbije iz Abu Dabija i UAE za Beograd. Kako nezvanično saznajemo, među putnicima se nalazilo i više od stotinu članova kabinskog osoblja iz našeg regiona koji su u ovoj kompaniji ostali zbog posla.

U petak kasno uveče stiže nam i džambo-džet španske avio-kompanije Vamos er na letu iz Manile. Sudeći prema podacima sa sajta Flajtrejdar (Flightradar), radi se o avionu boing 747 Vamos era, registarskih oznaka EC-MQK. Ovim avionom će u Srbiju doputovati veća grupa radnika sa kruzera koji su poreklom iz Srbije, Rumunije i Ukrajine. Kapacitet aviona je 450 putnika, a prema našim saznanjima, moguće je da će na ovom letu biti blizu 400 putnika, što će sigurno biti među najvećim brojem putnika po jednom letu na beogradskom aerodromu u poslednjih nekoliko godina, piše portal Aviatica.

Po Ukrajince će potom iz Kijeva doleteti avion boing 737-800 avio-kompanije UIA (Ukraine International Airlines), dok će Rumune za Bukurešt prevesti avion boing 737-500 rumunske avio-kompanije Blu er. Na sajtu aerodroma u Bukureštu postoje planirana dva leta za Beograd, jedan u subotu rano ujutro, a drugi kasno uveče.

Ranije tokom dana u petak će na beogradski aerodrom sleteti i stari poznanik, ruska avio-kompanija Red vings (WZ 4537). Na ovom letu sa aerodroma Domodedovo u Moskvi će u dolasku biti putnici, verovatno naši državljani koji dolaze iz Rusije, dok će u povratku avion biti prazan, bar kada su putnici u pitanju.

Red vings je inače avio-kompanija koja obavlja redovan saobraćaj na liniji Moskva-Domodedovo (DMO) – Beograd (BEG) ali još nije poznato kada će ovi letovi biti obnovljeni.

Tačno u podne u petak 22. maja, na Aerodrom Nikola Tesla je trebalo da sleti avion Embraer 145 slovenačke avio-kompanije Amelija internešenel (bivši naziv Aero 4M) iz Zagreba i da nastavi za Bengazi, ali je ovaj let jutros rano otkazan.

Srpski nacionalni avio-prevoznik Er Srbija planira za petak, 22. maj dva repatrijaciona leta. Jedan je iz Moskve sa dolaskom oko 11.45, dok je drugi iz Barselone sa dolaskom u 20.30. Oba leta će biti obavljena avionom erbas A319.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: