Ministar Mali razgovarao sa stalnom predstavnicom UNDP-a o razvoju tržišta kapitala

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Srbiji Fransin Pikap.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2019.

15:51

Ministar Mali razgovarao sa stalnom predstavnicom UNDP-a o razvoju tržišta kapitala
Foto: Ministarstvo finansija

Ministar joj je čestitao nedavno postavljenje na tu funkciju.

Dvoje sagovornika razgovarali su o mogućnostima produbljivanja, kako su ocenili, dosadašnje uspešne saradnje, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Pojedinačne teme su uključivale razvoj tržišta kapitala, celokupnog poslovnog okruženja, kao i drugih oblasti relevantnih za ostvarenje ciljeva Nacionalnog investicionog plana.

Stalna predstavnica UNDP-a (United Nations Development Programe) pozdravila je sprovedene reforme i pohvalila odlične ekonomske rezultate koji su postignuti u Srbiji i istakla da će ta organizacija nastaviti da pruža podršku Srbiji u sprovođenju programa koji su, pre svega, usmereni ka poboljšanju kvaliteta života građana, saopšteno je.

Rad UNDP-a u Srbiji definisan je Nacionalnim programskim dokumentom, i Okvirom razvojnog partnerstva 2016-2020. potpisanim od strane Vlade Srbije i Kancelarije UN u Srbiji, koji su zasnovani na prioritetima Vlade Srbije.

UNDP pomaže Srbiji u ispunjenju međunarodnih obaveza i sprovođenju reformi koje proizlaze iz procesa pristupanja Evropskoj uniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: