Srbija

Ponedeljak, 12.08.2019.

09:45

Cilj Srbije: Bezbednost na radu kao u Holandiji

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa odlazećim ambasadorom Kraljevine Holandije Hendrikom van den Dolom.

Izvor: Tanjug

Cilj Srbije: Bezbednost na radu kao u Holandiji
Foto: Depositphotos, potowizard

On je istakao da je Srbiji cilj da ostvari rezultate u bezbednosti na radu kakve ima Holandija.

Đorđević je zahvalio se ambasadoru Dolu na dosadašnjoj saradnji i istakao da je Godina bezbednosti i zdravlja na radu u Srbiji ove godine obeležavana na različite načine, kao i da je Holandija, kao najbolji primer u svetu, uzor našoj zemlji u ovoj oblasti, saopštilo je resorno ministarstvo.

Položaj radnika je od prioritetnog značaja i ukoliko bi se svi pridržavali propisa i pravila bezbednog i zdravog rada, povrede na radu bi bile svedene na minimum. Holandija je prva u svetu po najnižoj stopi povreda na radu na godišnjem nivou, zahvaljujući uređenom sistemu koji poštuju i poslodavci i radnici. Cilj nam je da i u Srbiji ostvarimo iste rezultate“, rekao je ministar.

On je podsetio da će Zakon o zdravlju i bezbednosti na radu, kao i Zakon o osiguranju od povreda na radu radi naknade štete, doprineti uređenju te oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: