Kraj agonije za dužnike: Skupština danas glasa o leks specijalisu za "švajcarce"

Skupština Srbije glasaće danas o Predlogu zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 25.04.2019.

09:27

Kraj agonije za dužnike: Skupština danas glasa o leks specijalisu za

Ovaj Zakon omogućiće zaduženima u toj valuti da reše dugogodišnji problem.

Predlog tog zakona predvidja da se preostali deo duga konvertuje u evre, da iznos dobijen konverzijom bude umanjen za 38 odsto i da kamatna stopa bude ograničena na 3,4 odsto.

Poslanici će se takodje izjasniti i o povećanju plata zaposlenih u predškolskim ustanovama.

Na dnevnom redu su izmene i dopune Zakona o zapošljavanju stranaca, izmene i dopune Zakona o strancima, kao i izmene Zakona o upravljanju aerodromima i izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji.

Poslanici će se izjasniti i o izmenama i dopunama Zakona o žičarama za transport lica, o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, kao i o izmeni i dopuni Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova…

Na dnevnom redu je i više sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: