"Ostavite automobil u garaži, nastavite biciklom"

Ministar za zaštitu životne sredine Srbije Goran Trivan saopštio je da to ministarstvo podržava sve aktivnosti usmerene ka korišćenju ekološkog transporta.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2018.

18:15

(Foto: Thinkstock)

"Ministarstvo će podržati ovaj vid aktivnosti koji se tiče načina na koji koristimo vozila. Korišćenje električnih vozila mora da uđe u sve veću upotrebu", rekao je Trivan na manifestaciji održanoj u okviru kampanje "Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj", koju sprovodi Udruženje parkirališta Srbije uz podršku Ministarstva i Privredne komore Srbije.

On je naveo da nema drugog puta nego da se smanji zagađenje iz energetskih kapaciteta i smanji emisija štetnih gasova iz saobraćaja, za šta postoje brojni načini.

"Ukoliko naši sugrađani u parking servisu ostave svoj automobil i nastave prevoz biciklom postići će bar tri rezultata – štedeće gorivo, smanjiti zagađenje životne sredine i doprineti očuvanju svog zdravlja", rekao je Trivan, a prenosi se u saopštenju ministarstva.

U saopštenju se dodaje da je u okviru akcije "Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj" danas su u prostoru javne garaže "Obilićev venac", prve garaže sa "park smart" sertifikatom u Evropi, predstavljeni principi održivog urbanog transporta, značaj podsticanja razvoja eko mobilnosti u Srbiji, i uloga lokalnih samouprava u unapređenju životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: