Srbija

Nedelja, 11.03.2018.

10:44

Srbija dobija još jednu fabriku, tik uz auto-put

Italijanski proizvođač obuće "Verdi Fashion S.P.A." trebalo bi u maju da završi izgradnju fabrike u Ubu.

Izvor: Tanjug

Srbija dobija još jednu fabriku, tik uz auto-put
Foto: Thinkstock

Fabrika se nalazi u neposrednoj blizini budućeg autoputa Beograd-Južni Jadran, a posao može da očekuje 200 radnika.

Kako u ovoj kompaniji kažu za eKapiju, "Verdi Fashion" će u novi pogon uložiti oko milion evra.

Fabrika bi trebalo da bude otvorena tokom maja, a u njoj će posao naći do 200 radnika, navode investitori za portal i objašnjavaju da će obuka za proizvodnju prvih 40 radnika početi 20. marta i trajaće dva meseca.

Novi pogon italijanske kompanije u naselju Paljuvi u opštini Ub , u kojem živi oko 600 stanovnika, je prva investicija u novoformiranoj industrijskoj zoni Stublenica-Ub i koja na raspolaganju ima oko 110 hektara.

Lokalna samouprava je preuzela obavezu da infrastrukturno opremi lokaciju za fabriku obuće u industrijskoj zoni Stublenica-Ub, gde je italijanska firma kupila 20 hektara zemljišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uskoro ostajemo bez nafte?

Nafta je jedan od najvažnijih resursa za čovečanstvo. Koristi se ne samo za proizvodnju goriva i maziva, već i kao sirovina za proizvodnju sintetičke gume, sintetičkih tkanina, plastike, deterdženata, boja i lakova, đubriva, pesticida, voska i još mnogo toga.

10:07

8.6.2024.

1 d

Podeli: