Vučić: Radnicima Goše 60.000 RSD, a vlasnik...

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je vlada obezbedila sredstva za jednokratnu pomoć radnicima Goše od 60.000 dinara.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 07.04.2017.

17:47

Vučić: Radnicima Goše 60.000 RSD, a vlasnik...
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Svaki radnik Goše dobiće po 60.000 dinara neto, a "papiri" za to biće pripremljeni na sednici Vlade Srbije, koja će biti održana u nedelju ili ponedeljak, poručio je Vučić.

Najavio je i zaključak vlade o overi njihovih zdravstvenih knjižica.

On je dodao da će država preuzeti na sebe dugovanja Goše prema PIO fondu u iznosu od 3,2 miliona evra.

"To ćemo mi da preuzmemo na sebe i to nema veze sa Gošom, već sa radnicima, i oni će da dobiju knjižice", rekao je Vučić.

A, posle razgovora sa vlasnicima - te odluke da li će da nastavi rad - možda bude pronađeno rešenje i za eventualno povezivanje radnog staža.

Sve ostalo, rekao je posle sastanka sa radnicima Goše u Smederevskoj Palanci, nije u ingerencijama vlade, niti vlada može da nastupa u ime vlasnika.

Vučić je rekao da država može samo da pomogne, ali ne i da razgovara u ime radnika ili u ime vlasnika.

"Ovo što mi činimo, ne činimo u ime vlasnika. Ne smanjujemo potraživanja radnika prema vlasnicima. Ovo je pomoć i podrška Vlade Srbije, koja nema veze sa odnosima unutar Goše", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

8 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: