Zajedničkim proizvodom do više turista u regionu

Zajednički turistički proizvodi zemalja regiona su najbolji način za povećanje broja stranih turista i prepoznatljivosti regiona.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 25.02.2017.

15:58

Zajedničkim proizvodom do više turista u regionu
(Foto: Thinkstock.com)

To je ukazano na Forumu o unapređenju regionalne saradnje u oblati turizma na Beogradskom sajmu.

Kako se navodi u saopštenju Privredne komore Srbije, koja je forum organizovala zajedno sa Privrednom komorom Crne Gore, pomoćnica ministra za turizam Renata Pindžo ocenila je veoma značajnim projekat formiranja jedinstvene turističke ponude Srbije i Crne Gore sa konkretnim aranžmanima.

Taj proizvod obuhvata različite programe utemeljene na specifičnoj prirodnoj i kulturnoj baštini dve zemlje - od morskog, planinskog i banjskog turizma, preko avanturističkih doživljaja, do gastronomije i uživanja u tradicionalnim jelima. Sekretarka Udruženja za turizam Privredne komore Srbije Milica Čubrilo najavila je kreiranje zajedničke ponude i sa ostalim privrednim komorama u regionu, ističući da je projekat sa Crnom Gorom samo prvi u nizu.

„Veoma je značajno što su kolege iz regiona, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije, izrazile spremnost da se uključe u ovaj projekat koji smo počeli sa Crnom Gorom“, rekla je Čubrilo i dodala da će projekat biti predstavljen i na Biznis forumu na Kopaoniku, naredne nedelje.

Direktorka Centra za regionalnu saradnju i inicijative PKS Danica Milovanović ukazala je na značaj takvih projekata za regionalnu saradnju i istakla da su na tom poslu angažovane komore članice Komorskog investicionog foruma. Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Srbije Marija Labović najavila je promociju turističke ponude Srbije i Crne Gore na međunarodnim sajmovima, najpre, na najvećem evropskom sajmu turizma, u Berlinu.

Zajednički turistički proizvod biće promovisan i kroz različite aktivnosti turističkih organizacija Srbije i Crne Gore, predstavništva privrednih komora i centara za dijasporu, na trećim tržištima - Kine, Japana, Belgije, Holandije, Nemačke...

Na forumu, koji je održan u okviru Sajma turizma, učestvovali su predstavnici turističkih organizacija regiona i privrednih komora Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Jedinstvenu turističku ponudu, kreirale su Privredna komora Srbije i Privredna komora Crne Gore, a obuhvata sedam različitih programa koji će biti predstavljeni trećim tržištima.

Projekat je objedinio 35 privrednih subjekata u Srbiji i oko 15 turističkih atrakcija, kao što su nacionalni parkovi, rezervati, manastiri. Inicijativa je potekla od ambasade Crne Gore u Srbiji, a projekat se realizuje u saradnji sa nacionalnim turističkim organizacijama dve zemlje i resornim ministarstvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: