"Nalog Vučića, 5.000 RSD penzionerima van Srbije"

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da će po prvi put pomoć biti isplaćena i penzionerima kojima mesto prebivališta nije Srbija.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2016.

14:30

Foto: Tanjug

"Na direktan nalog premijera Vučića, Vlada Srbije donosi odluku da se i svim penzionerima koji su penziju zaradili u Srbiji, a žive van teritorije naše zemlje takođe isplati pomoć od 5.000 dinara", rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

"Na ovaj način premijer je u ime vlade i čitavog društva želeo da izrazi zahvalnost što su svi ovi ljudi zaradili penziju u Srbiji i što su i oni doprineli da Srbiji ipak bude bolje", dodao je on.

Vulin je prilikom obilaska Kluba za stare Stari Grad rekao da će pomoć biti isplaćena i za oko 50.000 penzionera, koliko ih živi van teritorije Srbije i da su sredstva obezbeđena iz redovnog poslovanja PIO fonda.

On je istakao da će za te namene biti dodeljeno oko 289 miliona dinara i da će taj novac penzioneri dobiti tokom decembra.

"Zahvaljujući boljem radu Fonda i daleko boljoj uplati doprinosa, koji su ove godine za 13,4 milijardi dinara veći od planiranog, možemo da isplatimo i ovu nadoknadu" naglasio je Vulin.

Podsetimo, kada se prošle nedelje delila pomoć najstarijima od po 5.000 dinara, zaobiđeni su penzioneri koji ne žive u Srbiji, a primaju srpsku penziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

14 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: