Region

Četvrtak, 30.06.2011.

08:58

HR: Neplaćanje zarada krivično delo

Neisplaćivanje plate zaposlenima uskoro će u Hrvatskoj biti krivično delo ako hrvatski Sabor usvoji izmene Zakona o radu.

Izvor: Tanjug

Default images

Izmene zakona trebalo bi da uvedu i zabranu otvaranja novih preduzeća u slučaju neizmirenja obaveza prema radnicima.

U Hrvatskoj oko 80.000 radnika ne prima platu.

Koordinator sindikalnih organizacija Damir Jakuš rekao je da su predstavnici hrvatske vlade na sastanku sa šefovima pet sindikalnih centrala obećali da će u skupštinsku proceduru uputiti zakone koji bi trebalo da reše važna pitanja za sindikate i radnike kao što su kriminalizacija neisplaćivanja plata i uvođenja radnog sudstva.

Tim zakonima bi se neisplaćivanje zarada tretiralo kao krivično delo, bilo bi onemogućeno otvaranje novih kompanija poslodavcima koji nisu izmirili obaveze prema radnicima, kao i donošenje opšteg kolektivnog ugovora, naveo je Jakuš a prenose hrvatski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: