"Zakazale reforme u javnom sektoru"

Premijer Aleksandar Vučić kaže da Vlada u delu javnog sektora nije najpravednije sprovela mere fiskalne konsolidacije i poručio da će na tome da se poradi.

Izvor: B92

Utorak, 07.04.2015.

10:15

Default images
Foto: Thinkstock

Vučić je u Privrednoj komori Srbije rekao da deo javnih preduzeća i dalje svojim zaposlenima isplaćuje čak viša primanja nego prošle godine tokom prva tri meseca.

"Od našeg najvećeg javnog preduzeća, pa na dalje. Da vam ne govorim o trikovima kojima se služe pojedini mediji u državnom vlasništvu s povećanjem koeficijenata. Onda opet dođete do toga da plate nisu smanjene za deset odsto i vidite da ne možemo da kažemo da smo to najpravednije sproveli do kraja i na tome ćemo morati da radimo", poručio je Vučić.

On je dodao da to znači da u delu javnog sektora uopšte nisu sprovedene mere fiskalne konsolidacije.

Premijer je naglasio da ne mogu prosvetni radnici, policija, vojska i radnici u državnoj upravi da nose sav teret reformi, a da neki drugi "gledaju i kibicuju sa strane i da zato što najglasnije kukaju uvek budu povlašćeni".

Prema njegovim rečima to je samo jedna od loših segmenata reformi, ali je ukazao da su pozitivni trendovi zabeleženi u prerađivačkoj industriji, trgovini na malo, gradjevinskoj industriji, prometu nekretnina...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: