Hoće li Mekdonalds preživeti Rusiju

Američki lanac brze hrane Mekdonalds saopštio je da je zatvoreno 12 njihovih filijala u Rusiji.

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

16:00

Default images

Kako se navodi u saopštenju kompanije, restorani su privremeno zatvoreni zbog tvrdnji ruske agencije za bezbednost hrane da su prekršena sanitarna pravila.

Mekdonalds koji ima 440 restorana u zemlji, saopštio je da su u toku inspekcijske istrage u različitim regionima Rusije.

"Mi analiziramo sve da utvrdimo razlog istrage, kako bi preduzeli korake kako bi restorani ponovo bili otvoreni za naše potrošače“, navodi se u saopštenju Mekdonaldsa .

Među restoranima koji su zatvoreni posle sanitarne inspekcije, nalazi se i prvi Mekdonalds koji je otvoren u Sovjetskom Savezu 1990. - na Puškinovom trgu u Moskvi.

Iako je Rospotrebnadzor (nacionalna agencija za bezbednost hrane)navela da su restorani zatvoreni zbog nepoštovanja sanitarnih propisa, ta naredba dolazi u trenutku rastuće napetosti između Zapada i Rusije zbog krize u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: