Železnice Srbije dobile četvorku

Lična karta" Železnica Srbije, sa podacima o firmi i poslovanju, ocenjena je četvorkom u Ministarstvu privrede, izjavio je Dragoljub Simonović.

Izvor: B92

Subota, 09.11.2013.

09:25

Default images

Železnice Srbije su, navodi se u pisanoj izjavi generalnog direktora srpskih železnica, blagovremeno dostavile svoju ličnu kartu i nedostajali su samo podaci o zavisnim društvima da bi železnice dobile maksimalnu ocenu pet.

Železnice su dostavile sve tražene podatke, od imovine i kadrova do finansija, istakao je Simonović povodom obaveze da javna preduzeća na zahtev Ministarstva privrede dostave svoje "lične karte" da bi resorno ministarstvo imalo jasnu sliku o njihovom stanju.

"To dokazuje, pre svega, odgovoran odnos železnice kada su zadaci države u pitanju, ali i da se u ovoj kompaniji uredno i kvalitetno vode sve potrebne evidencije i statistike od značaja za život i poslovanje firme", naglasio je čelnik železnice.

Simonović je rekao da se u Železnicama Srbije u svakom trenutku precizno zna čime raspolaže i kako posluje.

Prema prvobitno objavljenim podacima, nijedno od 35 javnih preduzeća čiji je osnivač Republika Srbija za kvalitet svoje "lične karte" nije ocenjeno najvišom ocenom, ali je među njima bilo i javnih preduzeća koja nisu ništa dostavila (ocena jedan), ili je nivo dostavljenih informacija bio nezadovoljavajući (ocena dva), navodi u Železnicama Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: