Avion ponovo spaja Beograd i Zagreb

Hrvatski nacionalni avioprevoznik Kroacija erlajns na leto uvodi sezonsku liniji Zagreb – Beograd, objavio je hrvatski Večernji list.

Izvor: B92

Subota, 07.01.2012.

15:15

Default images

Tako će nakon 21 godine biti ponovo uspostavljena vazdušna veza između hrvatskog i glavnog grada Srbije, koja je prekinuta u ratu.

Uspostavljanje vazdušne linije Zagreb – Beograd najavio je glavni direktor Kroacija erlajnsa Srećko Šimunović na nedavno održanom sastanku udruženja avioprevoznika "Star Alliance" u Adis Abebi.

Čelnici te kompanije i Jata još su lane dogovorili saradnju na uspostavljanju letova između Zagreba i Beograda avionima hrvatske aviokompanije. Kroacija erlajns je lane prvi put nakon rata uspostavio liniju s Beogradom, i to iz Dubrovnika.

Jat je pak već leteo na relaciji Beograd – Pula, a pokušao je da leti i između Beograda i Dubrovnika, ali zbog nepostojanja sporazuma o vazdušnom saobraćaju između dve zemlje nije uspeo u toj nameri, navodi Večernji list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: