Dobit JRB-a 600.000 evra u 2007.

Jugoslovensko rečno brodarstvo (JRB) je u 2007. ostvarilo dobit od oko 600.000 evra i povećalo prevoz robe na 1,45 miliona tona.

Izvor: B92

Utorak, 29.01.2008.

12:56

Default images

Generalni direktor tog preduzeća Milan Mijailović kaže da je u 2007. godini prevezeno za 150 hiljada tona robe više nego u 2006, a ukupan prihod JRB-a bio je oko 15 miliona evra.

Privatizacija JRB-a je u toku, a prema najavi ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađana Dinkića, tenderska komisija bi trebalo da počne pregovore sa drugorangiranim ponuđačem, kompanijom Palmali sa Malte, pošto je prvoplasirani konzorcijum Tamoza-Daksin odustao od kupovine.

Mijailović je istakao da JRB redovno izmiruje obaveze prema kupcima i dobavljačima i da radnici, kao i godinama unazad, redovno dobijaju plate. Starost flote JRB-a, naveo je, slična je sa ostalim brodarskim kompanijama na Dunavu, a za održavanje plovila brinu se dve brodoremontne kompanije u Beogradu i Pančevu.

Mijailović je dodao da je Jugoslovensko rečno brodarstvo prošle godine modernizovalo flotu za tečni teret i uvelo GPRS uredjaje za praćenje položaja svih linijskih brodova, prvo na Dunavu. Direktor je kazao i da je JRB zadržao i svu imovinu u Austriji, kao i poslovni prostor i zemljište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: