Vučić održao obećanje: Od Miloševog Takova do aerodroma gradi se moderna saobraćajnica

Prve mašine za deonicu od Takova do Pranjana stižu u ponedeljak.

Izvor: B92

Nedelja, 06.06.2021.

10:51

Vučić održao obećanje: Od Miloševog Takova do aerodroma gradi se moderna saobraćajnica
Foto: RINA

Na otvaranju aerodroma "Galoviću" u septembru prošle godine u mestu Pranjani kod Gornjeg Milanovca, čijem je događaju prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i tom prilikom obrećao da će državni put od Takova do Pranjana u potpunosti biti rekonstruisan u dužini od 25, 5 kilometara.

Nakon nepunih godinu dana prve mašine na ovu deonicu puta stižu u ponedenjak, to je saopštio predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

"Radovi će se izvoditi na dve ili tri lokacije na trasi puta od Takovske do Pranjanske varošice ali biće u potpunosti saniran i put prema aerodromu Galovići gde će asfalt zahvatiti i deo iznad aerodroma. Rade se iskopi, kanali, nasipanje novog tampona tamo gde je stari put potonuo a zatim frezovanje i potpuno nov asfaltni zastor u dužini navedene trase. U pojedinim delovima radiće se i na peglanju krivina jer su neke nakon višedecenijske upotrebe i nebrige potonule, uradiće se horizontalna i vertikalna signalizaciju a u jednom delu gde to bude potrebno uradiće se i zaštitna ograda," kazao je predsednik opštine Gornji Milanovac i naglasio da je ovo još jedno ispunjeno obećanje predsednika države.
Foto: RINA
On je naglasio da će uskoro imati sastanak sa direktorima i inženjerima Štrabaga kako bi rešili pitanje površinske kišne i fekalne kanalizacije u samoj varošici jer će rekonstrukcija puta zahvatiti i centralni deo Pranjana.

"Bilo bi dobro da taj deo bude urađen do Sabora violinista kako ne bismo imali zagušenja u saobraćaju i verujem da ćemo taj dogovor postići na jednom od sledećih sastanaka. Pranjani su postali veoma prepoznatljivo i atraktivno mesto naročito nakon izgradnje aerodroma na Galovićima i osnivanja Sabora violinista", zaključio je Kovačević.

Prilikom poslednje posete prvog čovek države, predsednik Aleksandar Vučić na poklon je dobio flašu domaće rakije šlivovice u znak zahvalnosti za sve što je uradio za gornjomilanovački kraj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: