Poklanjaju 40 miliona €: EIB daje novac za jednu deonicu auto-puta od Niša do Prištine

Srbija će sa EIB-om potpisati ugovori o finansiranju gradnje auto-puta Niš-Merdare od ukupno 140 miliona evra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.09.2019.

14:12

Poklanjaju 40 miliona €: EIB daje novac za jednu deonicu auto-puta od Niša do Prištine
Foto: Depositphotos, bogdan.hoda

Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila je da će ove sedmice doći u Beograd evropska komesarka za transport Violeta Bulc i da će tom prilikom u "Beograđanki" biti otvoren sekretarijat Transportne zajednice Jugoistočne Evrope.

"Evropska komesarka Bulc dolazi u sredu ili četvrtak i svečano ćemo otvoriti sekretirijat Transportne zajednice", rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanja novinara.

Ističe da za Srbiju puno znači to što će se u Beogradu nalaziti sedište Transportne zajednice, jer ćemo tako moći da pričamo o velikim koridorima, zatim da utičemo i zajednički radimo na uskladjivanju sa propsima EU, ali i da učestvujemo u donošenju odluka o osnovnim železničkim i putnim mrežama.

"Potpisaćemo ugovor sa Evropskom investicionom bankom o finansiranju za gradnju novog autoputa Niš - Merdare - Priština od 100 miliona evra, kao i ugovor o grantu (poklonu) od 40 miliona evra za prvu deonicu Niš - Pločnik dugu 34 kilometra", rekla je Mihajlovićeva i dodala da se početak radova očekuje sledeće godine.

Napomenula je da se u prethodnom periodu radilo na izradi projektno-tehničke dokumentacije za gradnju tog auto-puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: