"Plate programera u Srbiji duplirane za godinu" VIDEO

Plate programera u Srbiji, prema nezvaničnim podacima, duplirale su se za godinu dana, kaže Nevenka Rangelov iz Startita.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

09:41

Foto: Thinkstock

U izjavi za Prvu TV, Rangelov kaže da je to informacija na osnovu nezvaničnih podataka a da je prema podacima te organizacije od prošle godine prosečna plata programera u Srbiji 1.500 evra.

"Za seniore idu i preko 4.000 evra. Deluje da se plate programera izjednačavaju sa platama u Berlinu, što je potpuno fantastično kada uporedimo životni standard. Sa platama u IT industriji možete u Srbiji da živite fantastično", ocenjuje Rangelov.

Kaže da je to nešto što ljude motiviše da ostanu da rade ovde.

"Nadamo se da će pokretati i svoje kompanije i praviti svoje proizvode što bi još više doprinelo izvozu i celokupnoj privredi", smatra ona.

O tome da li će Srbija premašiti izvoz softverskih usluga od milijardu evra pogledajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: