"Ne mogu svi sa fakultetom u kancelarije"

U obrazovanju za preduzetnike u Srbiji malo je prakse i praktičnog rada i u tom smislu sistem obrazovanja bi trebalo menjati, ocenio je Dragan Marković Palma.

Izvor: B92

Sreda, 02.03.2016.

10:41

Foto: Beta

Govoreći u Jagodini najboljim učenicima, maturantima Politehničke škole iz Kragujevca, predvodjenih profesorom Petrom Stefanovićem, predsednik Skupštine grada Jagodine je kazao da bi "obrazovni sistem trebalo prilagoditi zanimanjima kojima bi mladi u budućnosti mogli da se bave".

"Do kraja sledeće godine Jagodina planira da zaposliti 5.000 ljudi, a po stručnoj spremi nisu za to kvalifikovani", rekao je Marković.

"Mi se trudimo da radnici koji treba da rade u fabrikama koje stranci otvaraju u Jagodini idu na prekvalifakacije i dokvalifikacije u zemlje odakle su investitori", naveo je on.

Prema njegovim rečima, mora se voditi računa, jer ne mogu svi koji završe fakultete da rade u kancelarijama.

"Srbija mora da sačuva svoju pamet, da mladi, stručni ljudi ne odlaze u Evropu i svet bez povratka, a u tome je velika uloga i države i roditelja, da motivišu svoju decu i stvaraju im radne navike koje su veoma važne da bi se postao kvalitetan čovek i kompletna ličnost", istakao je Marković.

"Biti privatni preduzetnik u Srbiji danas je mnogo teško", rekao je Marković, koji je podsetio da je 36 godina u privatnom preduzetništvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: