Dečiji brak: 'Prodata sam za devet dolara kada sam imala devet godina'

Tamara se udala sa 12 godina i postala majka u trinaestoj – ona je jedna od milion devojčica u svetu koja stupi u brak pre osamnaeste.

Izvor: BBC

Utorak, 05.12.2023.

14:55

Default images

Primorana na brak i prodata za devet dolara dvanaestogodišnja Tamara iz Malavija priča o teškoćama sa kojima se susrela tokom braka.

Prvo su je prodali roditelji, a kasnije, posle njihove smrti, to je uradila baka kod koje je živela.

Teška beda i glad naterali su porodicu devojčice da je prodaju dvadesetogodišnjem muškarcu.

Tučena i zlostavljana Tamara je prijavila muža za nasilje.

Sa trinaest godina postala je majka. Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: