Tehnologija: Objavljen trejler za "najskuplju video igru u istoriji" GTA 6

Kompanija Rokstar gejms objavila je promotivni snimak 15 sati pre nego što je planirano, jer se on već pre toga pojavio na internetu.

Izvor: BBC

Utorak, 05.12.2023.

11:40

Tehnologija: Objavljen trejler za

Trejler za šestu verziju serijala Grand teft auto (GTA) konačno je objavljen pošto su ljubitelji ove video igre čekali duže od 10 godina na željni očekivani nastavak.

Radnja se odvija u Gradu greha, koji je inspirisan Majamijem, a opisana je ljubavna priča Lusije, glavnog lika nove igre, i neimenovanog muškarca.

Kompanija Rokstar, koja je napravila GTA serijal igara, objavila je promotivni snimak 15 sati ranije nego što se očekivalo pošto je on prethodno procureo na internetu.

Navodi se da je objava video igre planirana za 2025. godinu, što znači da će igrači morati još da čekaju.

Radnja šeste igre čuvenog serijala biće nastavak hita GTA 5 iz 2013. godine, koji je postao druga najprodavanija igra u istoriji, posle Majnkrafta.

Tokom prethodne decenije, bio je prisutan ogroman broj glasina i procurelih informacija o igri GTA 6.

Sama potvrda da će trejler biti objavljen, bila je dovoljna da se igra nađe na naslovnim stranama, jer su obožavaoci očajnički tražili bilo kakve informacije o njoj.

Serijal je u škotskom gradu Dandiju 1997. godine razvila firma DMA Dizajn, koja će posle postati poznata kao Rokstar, a GTA je istovremeno postigla komercijalni uspeh i dobila je pohvale, ali bila je i kontroverzna.

Čak su i poslanici u Domu lordova britanskog parlamenta postavljali pitanja o nasilnom sadržaju prvog izdanja igre.

U novom trejleru mogu da se vide jurnjave automobilima, žurke na jahtama i čovek koji izvlači aligatora iz bazena, dok u pozadini ide prepoznatljivi američki zvuk pesme Love is a Long Roadautora Toma Petija.

Prošlo je mnogo vremena od izlaska prethodne igre, a Džejms Bins, predsednik kompanije Netvork N koja se bavi sadržajima u industriji video igara, smatra da bi to moglo da se objasni velikim uspehom igre GTA 5, koja je prodata u 190 miliona primeraka širom sveta.

"Ovo je jedna od najvećih video igara na svetu i trenutno živi kroz GTA Onlajn, igru koja se igra preko interneta i omogućava vam da pljačkate banke i osnivate bande", kaže on.

"To znači da je uglavnom na vrhu lista popularnih igara za konzole Iksboks i Plejstejšn, kao i za računare.

"Utrošeno je više od milijardu dolara (na novu igru), tako da bi trebalo da bude epska. Biće ovo najskuplja video igra u istoriji", smatra Bins.

Sem Hauzer, predsednik Rokstara, prethodno je tvrdio da će objavljivanje trejlera biti usklađeno sa 25. godišnjicom prve igre tog serijala.

Ova firma je takođe objavila da je postigla dogovor sa striming platformom Netfliks, kako bi se u odeljku te platforme posvećene video igrama našlo i nekoliko naslova o GTA.

GTA 3, Grad greha i San Andreas, tri izdanja igre koju obožavaju ljubitelji video igara, biće dostupni Netfliksovim pretplatnicima preko pametnih telfona od 14. decembra. Pogledajte i ovu priču: Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: