Izrael i Palestinci: Rat nas je unazadio 100 godina, kažu civili u Gazi

Rat je ušao u treći mesec, a stanovnici Gaze moraju da kuvaju na otvorenoj vatri i koriste magarce za prevoz usled nestašice struje i goriva.

BBC

Izvor: BBC

Petak, 08.12.2023.

11:40

Default images

"Rat nas je unazadio 100 godina", kažu izbeglice koje su pobegle sa severa na jug Gaze usled sukoba Hamasa i Izraela.

Rat je sada već ušao u treći mesec, skoro koliko oni žive bez struje i goriva.

Muškarac i žena koji žive u privremenom skloništu sa 40 članova porodice, naveli su za BBC da kuvaju malo hrane što imaju na otvorenoj vatri.

"Jedva imamo dovoljno da nahranimo decu.

"Ona su u neprestanom strahu od bombardovanja Izraela", dodaju. Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: