BBC

Petak, 03.02.2023.

17:04

Špijunaža, Amerika i Kina: Balon leti američkim nebom, Vašington optužuje Peking za špijunažu

SAD prate "balon za nadgledanje na velikim visinama" za koji sumnja da pripada Kini i koji je uočen kako leti iznad osetljivih lokacija proteklih dana. Peking odgovara da je civilni vazduhoplov za nadgledanje vremena.

Izvor: BBC

Default images

SAD prate "balon za nadgledanje na velikim visinama" za koji sumnja da pripada Kini i koji je uočen kako leti iznad osetljivih lokacija proteklih dana.

Zvaničnici američke vojske rekli su da su uvereni u balon, koji je poslednji put viđen iznad države Montana na zapadu pripada Kini, ali je vojska odlučila da ga ne obori, u slučaju da padnu ostaci.

Iz Pekinga su priznali da je balon njihov, ali da je civilni i da služi u meteorološke svrhe. Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina "da", Srbija "ne"

Ukrajina i Moldavija, po ubrzanoj proceduri i preskačući uobičajeni vozni red, danas počinju pristupne pregovore sa Evropskom unijom.

8:05

25.6.2024.

12 h

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

1 d

Podeli: