Mislite da ste videli sve? Uvek može luđe FOTO/VIDEO

Luft Pinoy je čudna mešavina futurističkog električnog monovolumena i zadnjeg dela aviona.

Automobili

Izvor: Bug

Ponedeljak, 04.03.2024.

08:42

Mislite da ste videli sve? Uvek može luđe FOTO/VIDEO
Foto: LuftCar

Ovo neobično i zasad još samo konceptualno vozilo moći će da putuje kopnom i vazduhom, a pokretaće ga struja ili vodonik, tvrde njegovi dizajneri.

Projekat električnog vertikalnog uzletanja i sletanja (eVTOL) osmišljen je kao novi način prelaska između 7.101 ostrva koji čine filipinski arhipelag i proizvod je saradnje floridskog startupa LuftCar i filipinskog eFrancisco Motor Corporationa. Prototip bi, kažu, trebalo da bude dovršen pre kraja godine.
Foto: LuftCar
Ovo ukrštanje letelice i putničkog vozila skrojeno je za povezivanje arhipelaga i prenos putnika i tereta, a moglo bi da se koristi i kao leteća ambulanta, kažu idejni začetnici projekta.

Glavna komponenta Luft Pinoya je prilagodljivi monovolumen koji pokreće vodonik, ili sistem električnih baterija.
Foto: LuftCar
Kad treba da poleti, vozilo se posebnim okvirom pričvršćuje na eVTOL sa četiri propelera i vlastitim pogonskim sistemom na vodonik. Tako se kombi pretvara u mali avion koji može da uzleće i sleće bez potrebe za pistom.

Iako ne izgleda skladno, dizajn Luft Pinoya naglasak stavlja na praktičnost - to znači da da može da sleti na pistu ili parkiralište, odvoji se od letelice i nastavi putovanje po zemlji.

Ovo uklanja potrebu za posebnim vozilima kojima se putnici ili teret prevoze od aerodroma ili heliodroma do konačnog odredišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: