U komšiluk stigla nova Opel Astra: Ovo su svi detalji FOTO

Kada marka koja je izmislila karavan predstavi novi, to je uvek važan događaj.

Automobili

Izvor: Indeks

Ponedeljak, 04.03.2024.

08:10

U komšiluk stigla nova Opel Astra: Ovo su svi detalji FOTO
Foto: Opel

Tako je Opel, sa dosta kašnjenja za drugim delovima sveta, na hrvatskom tržištu konačno predstavio svoju Astru Sports Tourer koja se obraća svima kojima je prostor prioritet.

Kada vozite iza njega, možete jasno razlikovati karavan od limuzine. Ako je registarska tablica na vratima prtljažnika, to je karavan.

Ovo nije bio samo dizajnerski trik, već je pre bilo potrebno da se prag za utovar spusti što više. Sa 62 centimetra sada je vrlo nizak - teško da bilo koji drugi karavan u ovoj klasi može da drži korak sa njim.

Slično je i sa kapacitetom prtljažnika koji je u osnovnoj konfiguraciji 597, a moguće ga je povećati do 1.634 litara korisnog prostora.
Foto: Opel
Međutim, onaj ko sedi pozadi neće primetiti osetno povećanje prostora za kolena u poređenju sa modelom sa petoro vrata, iako je međuosovinski razmak veći za 6 centimetara.

To je omogućilo ugradnju znatno dužih zadnjih vrata, što olakšava ulazak, a pogled je bolji zahvaljujući dužem prozoru.
Foto: Opel
Treba pomenuti i bogat osnovni paket opreme, imena Edition. On sadrži automatsku klimu, LED svetla... a tu su i prednji i zadnji parkirni senzori, EU paket sigurnosti, kao i audiosistem sa Apple Carplay/Android Auto.

Što se tiče dostupnih pogonskih sklopova, ni tu se nije škrtarilo. Postoje dve benzinske verzije, sa 110 i 130 KS, i jedna dizelska sa 130 KS.
Foto: Opel
Vrlo je zanimljiva, iako znatno skuplja, opcija sa plug-in hibridom ukupne snage 180 KS. Ovde valja napomenuti da će tokom godine na tržište doći i klasična 48V hibridna verzija.

Konačno, tu je i električna verzija sa motorom snage 115 kW (156 KS), baterijom od 54kWh, i standardnim 11 kW trofaznim punjačem. Cene ovog modela se kreću, u zavisnosti od verzije i paketa opreme, od 27.400 do 45.000 evra. Još nema informacija o tome kada bi ST Electric mogao stići i na naše tržište - javljamo čim saznamo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: