Neko se u Mercedesu "dozvao pameti"

Da ne mora svaka zamisao na silu da se "istera" do kraja, pokazuje i najnovija odluka Mercedes-Maybacha.

Automobili

Izvor: Jutarnji

Nedelja, 03.03.2024.

15:36

Neko se u Mercedesu
Foto: Mercedes-Benz

Naime, u Mercedesu su se "dozvali pameti", pa je odlučeno da se povuku planovi za prodaju konceptnog modela Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury (Sports Utility Sedan), koji je trebalo da bude namenjen isključivo za prodaju u Kini, i to već od sledeće godine.

Trebalo je da se ovim konceptom kombinuju elementi SUV vozila i limuzime, ali je odlučeno da neće više biti pravljen u serijskoj proizvodnji. Predstavljen je 2018. godine, a cilj je bio da se "izbriše granica" između SIV i limuzina - u to vreme, predstavljao je vrhunac luksuza i tehnologije.

Što se tiče pogonskog sklopa, tu su četiri električna motora sa ukupnom snagom od 750 KS, uz bateriju od 80 kWh koja je dovoljna za domet od 320 kilometara.

Ovo je, kao što smo rekli, trebalo da bude prvi Mercedes koji je namenjen kineskom tržištu, a trebalo je da deli platformu EVA2 sa modelima Mercedes EQE limuzina i SUV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: