Snimak koji će vas probuditi: Šta se dešava dok vozite i gledate telefon? VIDEO

Jedan YouTube kanal napravio je simulaciju koja pokazuje šta vam se dešava svaki put kad pogledate u telefon tokom vožnje.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 03.03.2024.

08:49

Snimak koji će vas probuditi: Šta se dešava dok vozite i gledate telefon? VIDEO
Foto: Shutterstock/Andrey_Popov

Na kanalu DashCamDriversGermany, naime, osvanuo je video-snimak na kom se vidi kako se vozaču pogled na put "zacrni" svaki put kada pogleda telefon, odnosno skrene pogled sa saobraćaja.

Ovo grafičko rešenje služi tome da nam pokaže koliko smo zapravo ometeni ako koristimo mobilne uređaje dok vozimo, i navodi se da, sa aktivnostima potrebnim da pozovemo nekoga telefonom pri brzini od 100 km/h, treba nam oko 140 metara da stisnemo kočnicu.

Nakon ovoga, potrebno nam je još bar 70-80 metara za zaustavljanje vozila - samo zamislite šta sve može da se dogodi za to vreme nepažnje. Takođe, ako dodamo činjenicu da sistemi pomoći u vožnji još nisu savršeni, poruka je jasna - ne koristite telefon tokom vožnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: