Automobili

Nedelja, 03.03.2024.

08:49

Snimak koji će vas probuditi: Šta se dešava dok vozite i gledate telefon? VIDEO

Jedan YouTube kanal napravio je simulaciju koja pokazuje šta vam se dešava svaki put kad pogledate u telefon tokom vožnje.

Izvor: B92, Revijahak

Snimak koji će vas probuditi: Šta se dešava dok vozite i gledate telefon? VIDEO
Foto: Shutterstock/Andrey_Popov

Na kanalu DashCamDriversGermany, naime, osvanuo je video-snimak na kom se vidi kako se vozaču pogled na put "zacrni" svaki put kada pogleda telefon, odnosno skrene pogled sa saobraćaja.

Ovo grafičko rešenje služi tome da nam pokaže koliko smo zapravo ometeni ako koristimo mobilne uređaje dok vozimo, i navodi se da, sa aktivnostima potrebnim da pozovemo nekoga telefonom pri brzini od 100 km/h, treba nam oko 140 metara da stisnemo kočnicu.

Nakon ovoga, potrebno nam je još bar 70-80 metara za zaustavljanje vozila - samo zamislite šta sve može da se dogodi za to vreme nepažnje. Takođe, ako dodamo činjenicu da sistemi pomoći u vožnji još nisu savršeni, poruka je jasna - ne koristite telefon tokom vožnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

23 h

Podeli: